Med hele tre elementer på innsiden, hver med ansvar for sin spesielle del av frekvensområdet, og et eget delefilter, forstår vi at dette er avanserte saker. Elementene er ikke vanlige dynamiske elementer, men såkalte balanserte armaturer. Dette er ikke noe nytt, og vi har hatt flere modeller ørepropper inne til test hvor ett balansert armatur kombineres med et eller flere dynamiske elementer. 

Fint laget

Med i pakken får du en avtakbar tvunnet kabel som er forsterker med Cordura og utstyrt med gullbelagte plugger, nok spisser til at de fleste burde finne en som passer perfekt, og det er også lydisolerende skumspisser i pakken. For å ta vare på de dyrbare proppene har Audiofly lagt ved en flott veske i stoff. Selve huset er laget av et keramisk materiale.
Frekvensområdet er oppgitt til 18Hz til 22kHz, og de leverer seriøst dyp bass. Impedansen er 18ohm og de er lette å drive for alt vi vet om av mobile enheter og musikkspillere.

Bruken av balanserte armaturer i hele frekvensområdet er ikke det mest vanlige. De er gjerne kombinert med dynamiske basselementer som er tøffere og tåler mer juling.

Skjermbilde 2017-05-29 kl. 12.32.47.pngLyden

Med en gang du får disse proppene på plass blir det klart at vi er i en helt annen musikalsk divisjon enn det meste av rimeligere propper på markedet. Vel, i hvert fall etter at de har fått spilt et døgn eller så. Et par nye er litt harde, litt kantete og ikke helt homogene, men det kommer ser voldsomt i løpet av 24 timer.

Lyden er ekstremt detaljert, oppløsningen er bra og presisjonen er veldig god. Du får en innsikt i musikken som engasjerer og får deg til å kaste alt du har av mp3-filer på spilleren, og deretter bytte dem ut med høyoppløst musikk. De er nemlig nådeløst avslørende til kildematerialet.

Lyden er bra balansert, men ikke forvent mye ekstra varme eller tilbakelent og avslappende lyd. Dette er ærlige og usminkede saker, med nydelig dynamikk og en stram og hardstlående bass som er bedre kontrollert og mer rytmisk presis enn jeg kan huske å ha hørt i prisklassen. De som er vant med en litt stor og svampete bass og synes det er litt kult, finner ikke særlig tilfredsstillelse her.

Likevel er den allsidig og spiller alle typer musikk med bravur, og til de som lurer: Ja, den fungerer til studio-bruk også.