Manley

Manley startet opp sent på 1980-tallet. Da hadde grunnleggeren EveAnna tatt seg et friår fra studiene, og noen tilfeldigheter senere hadde hun fått jobb hos Vacuum Tube Logic. Der lærte hun visst et par nyttige småting som hun tok med seg videre. For det tok ikke lang tid før hun hadde sin første forsterker med Manley-navnet klar. Det var en sak for proffmarkedet som het Reference 60dB Microphone Preamplifier. Etter det kom det flere smarte produkter til det profesjonelle markedet som hadde sin debut på AES-showet i Los Angeles i 1990. 

I 1993 etablerte EveAnna så Manley som en egen enhet på utsiden av VTL og resten er historie. Manley-produktene har gjort en imponerende og regnes nå som noe av det aller ypperste både inne studio og hifi-verdenen. Alt lages for hånd i Chino i California.  

Et bra eksempel på hva Manley lager er den integrerte rørforsterkeren Stingray II (bildet). Det er en førforsterker basert på EL34-rør, og den leverer 20 Watt i triodemodus og 40 Watt i Ultra Linear modus. Den ser ut som en Manley, og er gjenkjennelig på omtrent en kilometers avstand. Lyden er spektakulær uten at prisen går helt i skyene.

Du kan sikre deg en for rundt kr. 70 000.-   

Trykk her for mer info om Stingray II og de andre Manley-produktene som er tilgjengelige

Phonar 

Phonar er ikke noe nytt merke i Norge, men det er en god stund siden vi har sett Phonar-høyttalere tilgjengelig i norske butikker eller nettsider. Phonar ble startet på begynnelsen av 1980-tallet og har fått et brukbart tak på det tyske markedet. De holder til nær grensen til Danmark og bygger høyttalere basert på elementer fra Scanspeak og Peerless, og benytter delefilterkomponenter fra Mundorf og Intertechnic. Alle høyttalerne som kommer til Norge er bygget for hånd i Tyskland.phonar veritas P9.jpg

De siste tilskuddene til Phonar sine høyttalerserier er serien Match Air. Det er aktive, trådløse høyttalere bygget på noe av den samme teknologien som danske System Audio og består av høyttalere som kan kobles aktivt, eller kobles med en hub og bli helt trådløse. Toppmodellen i serien heter P10, men det er P9 (bildet) som er den nyeste modellen fra Phonar. Den har har en 26mm ringradiator fra ScanSpeak, to HDS-serie mellomtoner fra Peerless og to 16cm basselementer fra samme serie og leverandør. 
Det hele er drevet av forstekrer som tilsammen yter 320 Watt i hver høyttaler. Den inkluderte HUBen har rikelig med tilkoblingsmuligheter inkludert Spotify Connect, Chromecast og HDMI-Return som tillater deg å gjøre dette til et trådløst anlegg som styres direkte fra fjernkontrollen til TV-en.

Pris: Rett under 70 000.- for et komplett stereosystem med alt du behøver av DAC-er, forsterkere og høyttalere. 

Trykk for mer info om Phonar P9 og andre modeller i serien