Nå som flere og flere produsenter dropper minijack-utgang på sine smarttelefoner ( Apple er definitivt ikke de siste)  må man enten strømme over blåtann eller kople til direkte på produsentens lade/signalport. Dette har Monster tatt hensyn til på sin nye trådløse Elements hvor Bluetooth med aptX benyttes for å overføre lyd fra telefonen. Kabel kan selvsagt brukes hvis batteriet mot formodning skulle gå tomt. Det oppgis 20 timer spilling på en lading, og det blir såpass mye at det blir litt akademisk. Jeg brukte den til og fra en hel uke uten at den gikk tom for strøm, og det tar kun 2 timer å lade den opp til 100 prosent. Det følger med et antall kabler. En med ControlTalk Universal minijack-minijack, og en micro USB til USB kabel for ladeformål og Digital Direct oppkoplingen som blir mer og mer viktig fremover etter hvert som flere enn Apple kutter 3.5mm minijack som tilkoblingsplugg. Basisfunksjonene som volum og sporvalg foregår med håndbevegelser på det trykkfølsomme panelet utenpå høyre klokke. 
Den kommer egentlig i flere farger, men importøren sier at de velger matt sort som eneste variant nå til å begynne med. De andre variantene har betydelig mer "bling" og er kanskje ikke så greie å selge her på berget. 
 
Gode materialer 
Putene er myke og behagelige, og selv rundt mine ganske omfangsrike ører var det ingen klemming mot huden eller følelse av ubehag. Faktisk var komforten glimrende og det hele foregikk helt uten at de føltes klamme eller tette - selv om noen av lytte-sesjonene ble ganske lange. En Elements OverEar har også en svingbar funksjon på øreklokkene som gjør at du kan svinge den ene klokken vekk fra øret, og igjen høre hva folk sier til deg. Tenk en DJ så forstår du hva jeg mener. 
Monster_elements_ top.png
Lyden er god og detaljert
For å tilpasse seg flere lyttere og deres lydpreferanser, har Monster to forskjellige eq-innstillinger. Du kan velge mellom "Natural" og "Club" og det sier seg vel nærmest selv hva de forskjellige innstillingene er og hvordan de låter. Neutral er nøytral slik nøytralt skal være. Her går Monster i en retning som jeg ikke har hørt fra dem før. Nemlig i direkte konkurranse mot produsenter som Sennheiser, AKG, Denon eller Beyer Dynamic. I "neutral" spiller dette avslappet og detaljert, og mye mer transparent og lettflytende enn det vi er vant til å høre fra den kanten. Bassen er ikke altfor dominerende, og det er til Monster å være, mye informasjon og masse plass til musikere og instrumenter i lydbildet. Men det er likevel ikke kjedelig studiolyd vi snakker om. Musikken er fortsatt engasjerende, og drar du til litt ( noe som definitiv er mulig ) både engasjerer og underholder Elements og gjør det morsomt å høre på favorittsangene på mobilen. Stemmer låter flott, detaljert og naturlig, og cymbaler og annen diskantinformasjon får den riktige vektløsheten. Bassen i "neutral" er stram og fin, og ikke vær redd for at den ikke går dypt nok. Her snakker vi lett 20Hz. 
I Club-modus er det adskillig tyngre nedentil, og det er lett å høre at denne justeringen er tilpasset soul, rap og R´n`B. Det er mer bass, og alt virker tyngre og mer solid. For solid og kanskje også litt seigere og slepende med den musikken jeg spiller - som går fra pen og pyntelig pop til tyngre metall. Noen ganger kan det riktignok være tøft og ha litt ekstra bass, og denne innstillingen kan faktisk fungere bra hvis du ser film på iPad-en eller mobilen, og behøver litt mer kinotrykk i bassen. 
Men husk at de må spilles inn. Jeg fikk et par som hadde spilt ca 40 timer, men det måtte ytterlige innspilling til for at lyden skulle komme helt på plass. 
 
Konklusjon
Jeg har ikke noe problem med å like hodetelefoner med litt ekstra bass, men de kladder gjerne over den nedre delen av mellomtonen og gjør lydbildet litt tungt. Heldigvis har Monster utstyrt Elements med en nøytral EQ slik at det er fritt frem også for alle som ønsker seg engasjerende og underholdende lyd med ekte hifi-kvalitet i hodetelefonene. 
Elements markerer en litt ny retning for Monster, og jeg synes de har fått det såpass bra til at jeg trekker dem helt opp på en solid femmer ( så lenge du holder deg i "neutral-modus")!