Pioneer har lansert SE-MONITOR 5, en ny lukket, on-ear hodetelefon som gjør utstrakt bruk av trickle-down teknologien som flaggskipet, hodetelefonen SE-MASTER1 er utstyrt med, og tilbyr Hi-Res lydgjengivelse samt støtte for både balansert og ubalansert lyd. Pioneers ingeniører bestemte seg til å bruke det mest tradisjonelle materialet – tre – da den spesialbygde 50mm drivenheten ble utviklet. Nanofiber av cellulose, fremstilt av høyraffinert organisk tremasse, ble brukt til å forme en selve membranen. som gir en rekvensrespons på 5Hz–85 kHz.

Minimeringen av resonanser er avgjørende for å oppnå en virkelig god klang, og her er hodetelefonenes utforming utslagsgivende. Hodetelefonens patenterte dobbelte kammer, fbestår av et hovedkammer som forstørres med ventilerte delkamre (for å sikre en stram bass) mens et “Full Basket”-system som er laget i en magnesiumlegering, brukes til å feste (ved hjelp av skruer) drivenheten forsvarlig inn i hodetelefonens base.

I likhet med den eksklusive SE-MASTER 1 er denne rimeligere konstruksjonen utstyrt med lette, men svært stive hodebøyler i en legering av duraluminium for å holde hodetelefonen på plass, og med isolasjonsmateriale av gummi på kontaktpunktene for å oppnå ytterligere akustisk isolasjon.

Komfort er avgjørende når det dreier seg om hodetelefoner, så det ble lite omdiskutert når gjaldt å bestemme seg for det riktige materialet for øreputene for SE-MONITOR 5. Det samme 3D materialet av formet minneskum som brukes til øreputene i SE-MASTER 1 anvendes her også. To sett med lett utskiftbare puter leveres som standard, det ene dekket i et velurstoff, det andre i kunstskinn.

Med en følsomhet på 99dB og impedans på 40 ohm vil SE-5 MONITOR være en lett last for de fleste kilder.

Pris: 9995.- 

Mer info: www.pioneer.no