Et magnestatisk elementet er laget på samme måte som hos høyttalerprodusenter som for eksempel Magnepan, men komprimert eller i dette tilfeller miniatyrisert til det ugjenkjennelige, og er åpenbart meget komplisert å konstuere. I dette tilfellet er det laget en supertynn membran hvor det er feste en kobberspole. Det hele balanserer perfekt mellom to magneter med motsatt magnetfelt. Når det kommer et signal fra mobiltelefonen din, som i dette tilfellet, går det strøm i den knøttlille spolen som da beveger seg frem og tilbake mellom magnetene og dermed flytter luft. Hvordan de har fått til de i denne størrelsen kan man jo bare lure på. RHA CL2 Planar housing on wireless neckband ear hook from back.png

Selve teknikken er ikke ny, og det er flere som har forsøkt seg med samme teknikk i smp hodetelefoner eller ørepropper tidligere. Det som er nytt denne gangen er at de er bygget inn i et par trådløse hodetelefoner. De kan også brukes kablet, noe som er hendig hvis batteriene går tomme for strøm. CL2 kommer med et nakkebånd som elektronikken og batteriene er bygget inn i. 

Det å bruke et flatt membran gir et helt annet og lavere niva av forvrengning, noe som er veldig viktig hvis musikken er kompleks og detaljert. I det ligger det at disse ikke er laget for å kobles direkte til en mobiltelefon med hardt komprimert musikk, men er beregnet på de som er særdeles opptatt av lyd og som kanskje også spiler høyoppløst musikk fra Tidal eller liknende, og som kanskje også har en mobil hodetelefonforsterker med seg når de er på tur. 

Vi får se og forhåpentligvis prøve RHA CL2 for første gangen på IFA om noen dager, og forsøker selvsagt å skaffe oss et av de aller første testeksemplarene. 

Mer info: www,mono.no