Amp er en kraftig, trådløs forsterker med hele 2 x 125 watt. Det er som oftest nok til å drive et par virkelig middels store hi-fi-høyttalere. Du kan dermed velge den høyttalermodellen som måtte passe lommeboka og innredningen din, og du får detaljer, dynamikk og trykk. For mange er dette en god løsning til stua, ikke minst med tanke på at Amp også kan tilkobles TV-en og kjøre TV-lyden din.

Amp er forberedt til stemmestyring. Det gir deg kontroll over både Sonos og et stadig økende antall av andre smart-funksjoner i hjemmet. Du behøver bare å snakke til den - litt som ånden i lampen - bortsett at du får uendelig mange ønsker! For å benytte deg av denne funksjonen trenger du en smarthøyttaler som støtter stemmestyring. En slik kan skaffes for en hyggelig sum penger. Alternativt kan du bruke smarttelefonen din. 

HDMI for bedre TV-lyd

De bittesmå innebygde høyttalerne i TV-en din er ikke i nærheten av å yte nok til å gjengi stemmer og film med noe som helst trovedighet. Amp har HDMI-tilkobling for TV-lyden som betyr at du kan koble til TV-en, få optimal digital lydkvalitet og samtidig styre volumet fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din. Da får du både bedre lydkvalitet og brukervennlig kontroll. Amp slår seg automatisk av og på sammen med TV-en ved hjelp av HDMI Audio Return Channel og HDMI-CEC. Dette krever bare et minimalt oppsett som gjøres én gang for alle, og når det er gjort, så trenger du ikke å tenke mer på det.

Brukervennlig

I tillegg til å bruke Sonos-appen (eller stemmestyring) kan du også styre de mest brukte avspillingskommandoene (volum, play/pause m.m.) på fronten på Amp. Videre får du selvsagt hele paletten av herlige Sonos-muligheter, inkludert full integrasjon av et utall med streamingtjenester som Spotify, TIDAL, Apple Music, Deezer, Napster, SoundCloud m.fl. Dermed har du all verdens tenkelige musikk rett under fingertuppene i én og samme app. Appen har vært ledende lenge både når det gjelder brukervennlighet og oversikt. 

Amp integrerer godt med resten av Sonos-komponentene, slik at den kan inngå i et brukervennlig multiromssystem med trådløs musikk rundt i hele hjemmet ditt. Siden styringen foregår over wi-fi, kan du uten problemer plassere Amp ute av syne, f.eks. i et skap eller et hi-fi-møbel. 

Amp fås i sort. Enkelt og greit! 

Pris: 6.496.-  

Mer info: www.hifiklubben.no