Sonus Faber Il Cremonese ex3me er en spesialversjon av Il Cremonese som nå kommer i et særdeles begrenset antall med en produksjonen som er begrenset til kun 50 par. Det høres kanskje mye ut, men her kommer det nok til å bli kø når butikken endelig åpner. Kanskje til og med her på berget. De ordinære utgavene av Il Cremonese var opprinnelig laget som en hyllest til fiolinmakeren Antonio Stradivari og hans mesterstykke av en fiolin. Il Cremonese. Høyttaleren (og fiolinen) spiller fantastisk bra, og selv om spesialversjonen har lagt på seg kr 50 000.- i pris kommer ikke det til å stanse de som har hatt denne høyttaleren i kikkerten. 

Kabinettet har samme utforming som standardversjonen av Il-Cremonese men er oppgradert med blant annet kraftig forbedret diskant, sub-bass og delefilter med teknologi og materialvalg som har klare fellestrekk til fabrikantens ikoniske 30-års jubileumsmodell ex3ma. Diskantenheten er en 30 mm Beryllium DLC dome med kraftig Neodymium magnet, elementet er montert i et eget akustisk kammer frest ut i aluminium, resultatet er en ekstrem hurtig, veloppløst og samtidig musikalsk gjengivelse. il Cremonese x3me pair.jpg

For de to mellombassene og mellomtone enheten benyttes elementer med samme diameter (18 cm) og med lik struktur for best mulig integrasjon og ensartet gjengivelse. Bakre del av kabinettet inneholder en egen subwoofer seksjon inkludert to 22 cm basselementer med en sandwich membran i micro-karbonfiber som gir en imponerende flat frekvensgang ned til 25 Hz. Subwoofer-kabinett er isolert fra hovedkabinett gjennom implementering av ny teknologi som eliminere akustisk feedback og vibrasjoner som forplantes til lytterommet.

Effektiviteten er fortsatt rundt 92dB, og Sonus Faber anbefaler forsterkere fra 100 til 800watt, men det er kanskje like greit å begynne letingen i den øvre enden. Hvis dere husker Hjemme Hos-reportasjen fra Skien (den kan du lese om her ) ble Il Cremonese drevet med D´Agostino-forsterkere. En superb match! 

Husk at du helt sikkert behøver hjelp for å få de på plass i stua. De er imponerende 142cm høye og veier 84 kilo stykket. Det betyr en skikkelig treningsøkt selv om dere er to.

Den offisielle lanseringen er 22. September og høyttaleren lander på kr. 588 000.- for et par.  

Importør: Mono AS

Klikk og les vårt seneste utgave av Stereo+. Helt gratis!